5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Oyuncak merkezinde eğlendiler

Şanlıurfa Belediyesi, Belediye İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan 173 öğrenciyi oyuncak merkezinde eğlendirdi.


Meral Sepetçioğlu'nun koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında, Belediye İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yoksul ve yetim 173 öğrenci, belediyeye ait otobüslerle okuldan alınarak Torutoys Oyuncak Merkezine getirildi. Burada bulanan oyuncaklarla oynayarak, gönüllerince eğlenen çocuklara, Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe ve işadamı İbrahim Toru tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı. Futbol, basketbol topu, zeka oyunları, lego gibi oyuncakların dağıtımı sırasında öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.


Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Yücetepe, maddi durumu iyi olmayan ancak derslerinde başarılı olan öğrencileri, belediye olarak daima ödüllendirdiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Yücetepe, "Torutoys Oyuncak Merkezi Sahibi İbrahim Toru'nun büyük katkılarıyla gerçekleştirilen bu projeden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren başta çocuklar, kadınlar ve yaşlılara büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda kenar mahallelerimizde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan, sosyal aktivitelerden uzak olan çocuklarımızı tespit ediyor, onların bu tür merkezlerde eğlenmelerini sağlıyoruz. Projenin sürdürülmesinde emeği geçen başta İbrahim Toru'ya ve proje koordinatörlüğünü yürütenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Torutoys Oyuncak Merkezi Sahibi İbrahim Toru ise Şanlıurfa'da bir çok dar gelirli ailenin maalesef çocuklarına oyuncak alamayacak durumda olduklarını belirterek, bu yüzden bu ailenin çocuklarını Ramazan Bayramı arifesinde bir an olsun sevindirmek maksadıyla bu projeye katkı sağladıklarını kaydetti. Bu tür etkinliklere maddi bir beklentileri olmadan destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Toru, diğer işadamlarına da seslenerek bu tür projelere katkı sağlamaları gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 17:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?