5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öz kızını pazarlarken yakalandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde öz kızını başka erkeklere para karşılığı fuhuş yaptırdığı iddia edilen anne ve beraberindeki 2 kişi tutuklandı.

16 yaşındaki kızını 50 yaşındaki yaşlı adama 6 bin TL karşılığında dini nikahla evlendiren anne S.Ö.'nün, eve geri gelen kızını başka erkeklere pazarladığı iddia edildi. Kendisinden 34 yaş büyük olan yaşlı adamdan her gün dayak yiyen küçük kız, para karşılığı yapılan evliliğe ancak 4 ay dayanabildi.

Özal Mahallesi'nde Z.Ö. (16) ile yengesi N.B. (29), yaralı vaziyette geçtiğimiz günlerde Viranşehir Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Vücudunun çeşitli bölgesinden darp edilen N.B. ile Z.Ö., darp edildikleri gerekçesiyle Yeni Mahalle Polis Karakolu'na götürülerek sorguları alındı.

Genç kızlardan Z.Ö., annesi ve dayısı tarafından N.B. ise kocası ve kayınvalidesi tarafından başka erkeklere zorla pazarlandığını söyledi. Z.Ö. ifadesinde, "Annem beni yaklaşık 1,5 yıl önce 50 yaşında biriyle 6 bin TL karşılığında evlendirdi. Kocam beni sürekli dövdüğü için 4 ay dini nikahlı kaldıktan sonra kendisinden ayrılmak istediğimi söyledim. Dini nikahlı kocam anneme verdiği 6 bin TL'yi istedi. Ben de evi terk ederek anneme kaçtım. Aradan 10 gün sonra hiç tanımadığım bir şahıs annemin evine geldi. Annem benim bu adamla birlikte olmamı istedi. Ben bunu kabul etmedim. Annem üzerimde fazla baskı kurdu ve 100 TL karşılığında o adamla birlikte oldum. Bu böyle 6 ay boyunca devam etti. Annem beni parayla başkasına pazarladı" dediği öğrenildi.

Bu arada, 16 yaşındaki Z.Ö.'nün yengesi N.B. (29) ise polis ifadesinde, "Dini nikahlı olarak M.B. ile evlendim. Belli bir süre sonra eşimin arkadaşı olan İ.H. adında bir kişinin evine misafirliğe gittik. Bize kiralık ev buluncaya kadar İ.H. ve beraberinde kalan arkadaşının evinde kalacağımı söyledi. Belli bir süre sonra kiralık ev bularak artık misafir kaldığım evden çıkmak istedim. Ev sahibi bunu kabul etmedi. Bana bir boş kağıt imzalattı. Bu kağıt üzerinden sözde nikah yaptırdı. Bana evlenmek istediğini söyledi. İ.H. bana bol miktarda uyuşturucu, hap ve esrar içirerek para karşılığında başka erkeklere zorla pazarlamaya kalktı. Fakat başla erkeklerle ilişkiye girmek istemediğim için aynı şebekeden olan başka kişiler de beni tehdit etti. 6 ay boyunca beni başka erkeklere parayla pazarladılar" dediği öğrenildi.

Polis merkezinde ifadelerinin alınması sonrasında 2 kadını zorla parayla başkasına fuhuş yaptırdığı iddiasıyla S.Ö., İ.Ö., S.A. gözaltına alındı. Şahıslar olayın iftira olduğunu belirterek, kendilerine isnat edilen suçları kabul etmedi. 3 kişi daha sonra "zorla fuhuş yaptırmak ve darp etmek" suçundan adliyeye sevk edildi. Viranşehir Asliye Mahkemesine çıkan 3 kişi cezaevine gönderildi.

Yaşı küçük olan 16 yaşındaki Z.Ö. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 11:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K.Kaplan IP: 212.156.246.xxx Tarih : 4.11.2009 10:09:56

ALLAH BELALALRINI VERSİN ÖYLELERİNİN... ÖYLELERİNİ BARINDIRA BARINDIRA BU HALE GELDİK YOBAZLAŞTIK... ALLAH  İSLAH ETSİN..