5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Özel yetenek sınavları başladı

Harran Üniversitesi (HÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı başladı.

Harran Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı 1. aşamasına 381 erkek öğrenci ve 84 bayan öğrenci katıldı. Yapılan 1. aşamanın ardından 2. aşama sınavına 125 erkek, 75 bayan öğrenci katıldı. Yapılacak sınavlar sonrası 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 25 erkek, 15 bayan öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazanacak.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü yetkilileri, sınavların şeffaf bir şekilde tamamen dijital ortamda yapıldığını belirterek, "Sınavlarımız salonda başlıyor, salonda bitiyor. Sınavlar dijital ortamı gerçekleştirilirken, iki kamera tarafından çekimler yapılıyor. 1. etap sınavımızda 20 metre koşu, 2. aşaması ise koordinasyon parkurudur. Dereceye giren öğrencilerin ÖSS ve Ortaöğretim puanları da eklenerek hesaplamalar yapılıyor. Bu her iki etabı başarıyla geçen 25 erkek, 15 bayan öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazacak" dedi.

Bu arada, öğrenciler spor salonunda derece elde etmek için terk dökerken, aileleri ve yakınları ise salon dışında dev ekranda onları izlediler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?