5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Palyaçolu Çevre Günü

Şanlıurfa Belediyesi "5 Haziran Dünya Çevre Günü"nü bir dizi etkinliklerle kutladı.

Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Sosyal Araştırma Planlama Komisyonu (APK) Birimi işbirliğinde düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Merkez Anaokulu'nda boyama ve öğrencilere oyuncak dağıtımı gerçekleştirildi. Ardından etkinlikler belediye önünde devam etti.

Şanlıurfa Merkez Anaokulu Öğrencilerinin hazırlamış olduğu çevre ile ilgili birbirinden güzel skeçleri izleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, minik çocukların sergilediği performansa hayran kaldı. 5 ve 6 yaş grubu anaokulu öğrencilerinin gösterilerini hayranlıkla izleyen Başkan Fakıbaba, etkinlikte birde konuşma yaptı. Çevre bilincinin önemine değinen Fakıbaba, çocuklara çevrelerini temiz tutmaları konusunda nasihatlerde bulundu.
Şanlıurfa Merkez Anaokulu Müdiresi Filiz Ok, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla çevreye verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Başkan Yardımcısı Habib Arslan'a Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu'na, Sosyal APK Proje Koordinatörü Güler Kama'ya, Plan ve Proje Müdürlüğü Koordinatörü Fatma Sonekinci'ye ve İşadamı İbrahim Toru'ya birer şükran plaketi sundu.

"5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla öğrenciler arasında gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrencinin ödülleri Belediye Başkanı Fakıbaba tarafından takdim edildi.

Şanlıurfa Merkez Anaokulu'ndaki etkinlik oyuncak dağıtımı ile sona erdi. İşadamı İbrahim Toru'nun katkılarıyla minik öğrencilere çeşitli oyuncaklar dağıtıldı. Etkinlikler daha sonra, Şanlıurfa Belediyesi önünde devam etti. Halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinlikte, vatandaşlar hayallerinde yaşattıkları çevreyi fırça ve boya ile tuval üzerine dökmeye çalıştı. Etkinlikler "Grup Nefis"in sunduğu müzik şöleni ile son buldu.

Etkinliğe, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Habib Arslan, belediye birim amirleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 15:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?