5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Pamuğun alternatifi patates

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Harran'ın su ile tanışmasının ardından bölgede deneme üretimi yapılmasını önerdi.

Yetkililer, yapılan ürün çeşitlerinde her gün yeni bir başarı sağlandığını belirterek, geleneksel ürünlerin dışında birçok ürün denenmesinde başarı elde edildiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Kırbalı köyünün Kurumgazal Mezrası'nda Tarım İl Müdürlüğü desteği ile bundan 4 yıl önce 3 çiftçi deneme amacıyla "marfune ve karune" olmak üzere iki çeşit patates çeşidi ekti. 300 dekar alana ekilen patatesten dekar başına 1,5-2 ton ürün alındığını belirten yetkililer, suyla buluşan topraklarda deneme ürünlerinin ekilmesi gerektiğini söyledi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, patatesin pamuğa alternatif bir ürün çeşidi olacağına inandıklarını ifade ederek, denemeden başarılı sonuç alındığını ve önümüzdeki mevsim birçok çiftçi tarafından patates ekiminin yapılacağını belirtti.

Yöre çiftçisi ise uzman getirdiklerini ve hasattan güzel sonuç aldıklarını belirterek, "Bu topraklarda patates yetiştirildiğini görmekten mutluyuz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 11:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?