3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Pamuk için önemli uyarı!

PAMUKTA KİMYASAL İLAÇ  UYARISI

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi Ziraat Mühendisi Memet Mamay pamuk ilaçlaması yapılırken çiftçilerin kimyasal ilaç kullanmaması gerektiğini söyledi.

Tarım İl Müdürlüğünü Bağlı Bitki Koruma Şubesi Ziraat Mühendisi Memet Mamay, dönem başı ile artan yeşil kurt, dikenli kurt gibi pamuğa zarar veren maddelerin önlenmesi için kullanılan kimyasal maddeli ilaçlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Mamay, "Şu dönemde özellikle şu 10 gün içerisinde yeşil kurt ve dikenli kurt zararı söz konusu olabilmekte, bu konuda çiftçilerimizin uyanık olmalarını tavsiye etmekteyiz. Kendi arazilerini kendileri takip edebilmektedir. Her hangi bir vuruk, bir kurt, koza veya tarakta bir zarar tespit ettiklerinde bu numune ile beraber bize müracaat ettiklerinde kendilerine gerekli bilgiler tarım il müdürlüğü bitki koruma şubesi tarafından verilmektedir. Çiftçilerimiz Yeşil kurt,dikenli kurt gibi zararlılarla mücadele edebilmesini gerektirecek popilasyona ulaşmaları durumunda çok önerilmese kimyasal mücadele kaçınılmak olmakta bitki koruma şubesi olarak bizim prensibimizde kimyasal mücadele son çare olarak düşünmekteyiz. Kullanılacak ilaçlar ile ilgili tavsiye dışı dediğimiz ilaçları kullanmalarını kesinlikle mücadele etmemelerini önermekteyiz. Bunun için hangi ilacın kullanılacağını tespiti için teknik teşkilatımıza müracaatlarını talep etmekteyiz. Her zararlı organizma için tarım bakanlığı tarafından hangi ilacın hangi tozda kullanılacağı tespit etmek üzere ruhsat çalışmaları söz konusu olmakta tarım bakanlığı hangi organizmada hangi ürün hangi ilaç ruhsatlıdır diye tespiti yapılmaktadır. Bu konuda çiftçilerimiz yanlış ilaç, yanlış doz kullanmamaları için mutlaka Tarım İl Müdürlüğü Bitki Korumu Şubesine müracaatlarını tavsiye etmekteyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 12:06:02
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?