4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Pamuk sulaması nem oranını arttırdı

Şanlıurfa'nın Harran ve Akçakale ovasında pamuk sulamalarının yoğun bir şekilde başlamasının ardından, havadaki nem oranının arttığı bildirildi.


Meteoroloji yetkilileri, sulama mevsimi başlamadan önce yüzde 6-7 olan nem oranının, sulamanın başlamasıyla birlikte yüzde 24'e yükseldiğini kaydettiler. Nem oranının insan sağlığına ciddi anlamda rahatsızlık verdiğini söyleyen yetkililer, "Bölge çiftçisinin, öğle saatlerinde 12.00 ile 16.00 arası pamuk sulaması yapmamalıdır. Çünkü bu saatlerde suyun sıcaktan dolayı buharlaşması ve güneşin dik gelen ışınları suyu ısıtır. Bundan dolayı yoğun ve bunaltıcı nem oluşur. Sulama yapan çiftçinin nefes almasını zorlar yada güneş çarpması neticesinde ciddi rahatsızlıklar oluşur" dediler.


Yetkililer, "Sıcakların 45 ile 48 dereceye ulaştığı şu günlerde, bölge çiftçisinin gece sulama yapmasını tercih etmelidir. Tavsiyemiz bu doğrultudadır. Bu hem kendileri için daha sağlıklı olur hem de pamuk içinde iyi olur. Çiftçilerimizin bu uyarıları dikkate almasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2007 Pazartesi 13:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?