5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Pamuk tarlalarından okul sırasına

Ailesi tarafından okuldan alınarak pamuk tarlasında çalıştırılan Beritan Akkuş, yeniden eğitime başladı.


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Aybastı köyünde yaşayan Akkuş ailesi, pamuk toplamak için Şanlıurfa'ya gelince ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kızları Beritan'ı okuldan alarak tarlada çalıştırmaya başlamıştı. Pamuk topladığı tarlada ağlayarak okula gitmek istediğini söyleyen Beritan Akkuş'u konu alan haber televizyonlarda yayınlanınca Şanlıurfa Valiliği harekete geçmişti. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç ile Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin Beritan'ı tarlada ziyaret ederek ona okula gönderileceği müjdesini vermişti. Bütün bu güzel gelişmelerin ardından Beritan Akkuş, mutlu sona ulaşarak bugün okula başladı.


Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir araçla pamuk topladığı tarladan alınan Beritan Akkuş'a Şanlıurfa'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul kıyafeti alındı. Okul eksikleri giderilen ve tarlada çalıştığı kıyafeti ile girdiği mağazadan okul kıyafeti ile çıkan Beritan, eğitimine başladı. Sınıfına girerek ders yapmaya başlayan Beritan'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Suruç 11 Nisan beldesinde yarım bıraktığı eğitimine ailesinin çalıştığı tarlanın yakınlarındaki Şanlıurfa Ulubağ Köyü İlköğretim Okulu'nda devam eden Beritan Akkuş, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç ile Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'e teşekkür etti.


Beritan Akkuş, "Milli Eğitim Müdürlüğü bize sahip çıktı. Bizi okula getirdi. Okullu olmak çok güzel bir duygu. Tarlada olmakla okulda olmak arasında bir sürü fark var. Tarlada 40 derece güneşin altında pamuk topluyorsun, burada ders işliyorsun. Arkadaşlarıma, okuluma, sınıfıma, kitaplarıma, derslerime kavuştum. Okumamış bir insan tarlada, okumuş insan ise yüksek bir yerde olur. Öğretmen olursa ders anlatır. Ben öğretmen olmak istiyorum, bunu başaracağıma da inanıyorum" dedi.


Beritan Akkuş ile birlikte 2 kardeşi ile teyzesinin 8 çocuğu da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından giydirilerek okula gönderildi. Beritan, ile birlikte aynı sınıfta eğitime başlayan teyzesinin kızı Necla Sumak, Beritan'ın sayesinde okula kavuştuğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 15:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?