5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Pamuk tarlasından badmingtona

Şanlıurfa'nın Harran Ovası'nda pamuk toplayan kızlar, şimdi badmintonda birinci oldu. 

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde yaşları 12 ile 14 arasındaki kızlar okullu olunca değişmeye başladı. 

Okula başlayıncaya kadar Türkçe'yi dahi zor konuşan kızlar, okulla tanıştıktan sonra büyük bir değişim gösterdi. 

Harran ilçesinde ilköğretim okuluna kaydolan kızlar, batminton sporunda okullarına birincilik kazandırdı. 

Şanlıurfa Vatan İlköğretim Okulu spor salonunda gerçekleştirilen il birinciliği müsabakalarında Harran Öğretmenim Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) birinci olurken, ikinciliği ise Harran Atatürk İlköğretim Okulu aldı. Amerikan Batminton sporunun zorluğundan bahseden beden eğitim öğretmeni Serpil Yoğurtçu, "Biz bu çocukları pamuk tarlalarından zorla aldık. Aileleri izin vermiyordu. Biz ikna ettik. Bu çocuklar okuma yazma bilmedikleri gibi Türkçe de bilmiyorlardı. Şimdi benim gibi Türkçe konuşuyorlar, derslerinde başarılılar ve Türkiye'de az bilinen zorlu Amerikan Batminton oyununu da çok güzel oynuyorlar. Şanlıurfa'da bir çok okulu geride bırakarak finale 2 Harran okulunu çıkarmayı başardılar" dedi. 

Harranlı 14 yaşındaki Zehra Karakuş ise "Ben Türkçe dahi konuşamıyordum. Öğretmenlerimin sayesinde Türkiye'de bir çok kişinin zorlandığı Amerikan Batminton oyununu rahatlıkla oynuyoruz" diye konuştu. 

Şanlıurfa'da yapılan karşılaşmalarda Harran Öğretmenim PİO birinci olurken, Harran Atatürk İlköğretim ikinci, Vatan İlköğretim ise üçüncü oldu. Birinci gelen Harran Öğretmenim PİO Mersin'de Türkiye yarı final karşılaşmalarına katılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 11:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?