5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Pamuk üreticisi zor durumda

Akçakale ve Harran Ovası'nda pamuk üreticileri, bu yıl pamuk toplama mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı, pamuk işçisi bulmakta zorlanacaklarını söylediler.

Ovada sıcakların 42 ile 45 derece, nem oranının ise 25 derece olduğunu belirten mevsmlik işçiler, bu yıl oruç tutmakta çok zorlanacaklarını ifade ettiler.

Ramazan ayının geçen yıla nazaran erken geldiğini ve bu durumun pamuk toplayacak işçiler ve aileler açısından çok zor olduğunu ifade eden Akçakale ilçesine bağlı Seyrantepe çiftçilerinden Sagir Argiş, bu yıl Ramazan ayının zor geçeceğini belirterek, "Bu yıl Ramazan ayı tam sıcaklarda bizi yakalayacak. Ovada sıcaklık 42 ile 45 derecedir. Nem oranı ise meteorolojinin açıklamasına göre 25 derece olacak. Şu anda sıcaklarda kaçıp gölgeliklere sığınıyoruz. 10 dakika dışarıda kaldığımızda neredeyse beynimiz kaynayacak. Bir hafta sonra pamuk toplamaya başlayacağız. Ancak sıcaklar bizi kara kara düşündürüyor. Bir başka sorunda sıcaklardan dolayı işçi bulamıyoruz. Pamuk toplayan işçilerde sıcaklıkları bahane ederek yüksek fiyat istiyor. Bu sene pamuğu olan çiftçi ve toplayıcılar çok sıkıntı çekecek. Bir taraftan aşırı sıcaklar pamuk işçilerini zorlayacak, bir yandan da oruç tutamayacak. Diğer taraftan da sıcaklardan dolayı işçi bulamayan pamuk sahipleri pamuklarını tapalayamama endişesi yaşıyor. Neticede bu yılın sıcakları oruç tutan işçiyi, işvereni ve bölge insanını çok zorlayacak. Dilerim çiftçiler bu sezonu az zayiatla atlatırlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 10:31:07
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 10:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?