5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Parası olan havuzda olmayan kanalda

Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği Şanlıurfa'da, parası olmayan çocuklar serinlemek için tehlikeli su kanallarını, parası olanlar da havuzları tercih ediyor.

Türkiye'nin batısında birçok il susuzluktan kavrulurken, sıcak havanın hüküm sürdüğü Şanlıurfa'da kanallar çocukların oyun alanı haline geldi. Harran Ovası'na su taşıyan 4 metre derinliğindeki kanalların etrafında toplanan çocuklar, tehlikeye aldırmadan coşkun akan suya atlıyor. Özellikle de kırsal alanlarda çalışan çocuklar, tarla dönüşü kanala atladıktan sonra kendilerini suyun akıntısına bırakarak serinliyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından asılan 'Kanala Girmek Tehlikeli ve Yasaktır' yazısına aldırış etmeyen çocuklar, adeta ölüme meydan okuyor. Parası olan çocuklar ve gençler ise 5 YTL karşılığında girdikleri havuzlarda serinliyor.

Serinlemek uğruna birçok insanın hayatını kaybettiğini söyleyen çocuklar, sulama kanallarının tehlikeli olduğunu bildiklerini ancak havuza gidecek paralarının olmadığını söyledi. Parası olan kent merkezindeki çocuklar ise 2 saat serinlemenin bedelinin 5 YTL olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 10:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?