4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Parasızlık hastane hastane dolaştırdı

PARASIZLIK HASTANE HASTANE DOLAŞTIRDI

Şanlıurfa'da ayağı kırılan 9 yaşındaki bir çocuğun yeşil kartının vizesinin dolması ve ailenin cebinde beş kuruş paranın olmaması üzerine, hastane yetkilileri sakat çocuğu kabul etmedi. Yaklaşık 3 saat çocuğu sırtında gezdiren aile, çocuğunu muayene ettiremeden başka hastaneye götürdü.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz Cumartesi günü arkadaşları ile oyun oynarken ayağını kıran, 9 yaşındaki Mehmet Kaya, ailesi tarafından hemen Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi edilen Mehmet Kaya, Pazartesi günü tekrar tedavi için Polikliniğe gidilmesi söylendi. Bunun üzerine aile bugün oğlunun tedavisi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Burada oğlunun Yeşil Kart vizesinin tarihinin geçmesi ve paralarının olmaması üzerine hastane yetkilileri sakat çocuğu muayene

etmediği iddia edildi. 3 saat hastane koridorlarında dolaştıklarını ifade eden amca Latif Kaya, "İki saattir yeğenimi sırtımda dolaştırıyorum. Yeşil Kartın vizesi bitmiş diye hiçbir yetkili çıkıp yardımcı olmadı. Başhekim Yardımcısının ağzından çıkan kelime 'ben sana yardımcı olmak zorunda değilim' diyor. Bana yardımcı olmayacaksan burada işin ney? Bizi kabul etmiyorsanız çıkıp gidelim bu memleketten. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Sedye yok, tekerlikli sandalye yok, hiç bir şey bize vermediler. 3 saat bu çocuğu sırtımda taşıdım" dedi.

Baba Abdullah Kaya ise, "Oğlumun ayağı kırılmış. Sakat kalma durumu var. Muayene etmeye geldik. Yeşil Kartın vizesi bitmiş diye muayene etmediler. Cebimizde de para yok. Paramız olmasa bile yani tedavi edilemeyecek mi? benim oğlum. Yetkililerden bu olaya el atmasını istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan hastane yetkilileri ise, Yeşil Kartın vizesinin bitmesinden dolayı hastayı muayene edemeyeceklerini söyledi"

Ayağı kırık olan Mehmet Kaya, hastanede hiçbir muayene edilmeden tekrar Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

PARASIZLIK HASTANE HASTANE DOLAŞTIRDI
PARASIZLIK HASTANE HASTANE DOLAŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 15:04:04
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 19:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?