5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Park isimlerine soruşturma

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Belediye tarafından yapılan 4 parktan üçüne kentte 1990'lı yıllarda yaşamını yitiren Naif Umaz, Mustafa Suman ve Faik Kevci isimlerinin verilmesinin ardından savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, DTP Viranşehir İlçe Başkanı Adnan Etli, Belediye Başkanı Emrullah Cin'i ifadelerini almak üzere çağırdı. Belediye Başkanı Emrullah Cin, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip ifade vermeyeceğini belirtirken, Etli ise Emniyet Müdürlüğü'ne gidip ifade verdi.
Etli, verdiği ifade de, 1990'lı yıllarda faili meçhul cinayet sonucu yaşamını yitirenlerin isimlerini yaşatmak için belediye meclis üyelerinin kararı ile bu isimlerin verildiğini söyledi. Emniyette, neden bu isimlerin parklara verildiği kendilerine sorulduğunu anlatan Etli, "Beni Emniyete çağırdılar. Parklara neden bu isimleri verdiğimiz soruldu. Bende dedim ki, faili meçhule gidenleri yaşatmak için bu isimleri verildi. 90'lı yıllarda devlet adına suç işleyen binlerce suç şebekeleri bölgemizde binlerce
faili meçhule imza attılar. Biz parti olarak dönem dönem cadde ve sokaklarımıza da faili meçhule gidenlerin isimlerini yaşatmak için onların isimlerini vereceğimizi söyledim" şeklinde konuştu.
Alınan kararda herhangi bir yetkisi olmadığını belirten Etli, Belediye Meclis üyesi olmadığını, bu nedenle bu kararı alma yetkisi olmadığını kaydetti. Etli, "Bu kararlar Belediye Meclis üyelerimizin aldığı kararlardır. Neden ifade için çağrıldığıma halen bir anlam veremiyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 11:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?