5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Park Mirkelam yolcuların gözdesi

Gaziantep Şanlıurfa Otoyolu'nun hizmete açılmasıyla birlikte Park Mirkelam Servis ve Dinlenme Tesisleri de 7 gün 24 saat uygulamasıyla yolcuların ve şoförlerin dinlenme merkezi haline geldi.

Her biri 120 bin metre kare alan üzerine inşa edilen 4 adet Park Mirkelam Otoban Dinlenme Tesisi, AB standartlarında inşa edildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu'nun hizmete girmesiyle, büyük kazaların yaşandığı eski karayolunu terk eden sürücülerin yeni gözdesi ulaşım için hizmete giren yeni yol oldu. Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi özellikle Adana, Mersin, Karaman, Niğde, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Diyarbakır, Bingöl, Tunceli ve Elazığ'dan gelerek bu bölgeden geçen sürücüler Şanlıurfa-Gaziantep otobanını tercih ederken, uzun geçen yolculuklarında da Park Mirkelam Servis ve Dinlenme Tesislerinde konaklayarak dinleniyorlar. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan tesislerin 21. yüzyıl modern mimarisiyle tanzim edilmesi ve bütün detayların düşünüldüğü çevre düzenlemeleri dikkat çekerken, Türkiye’de bulunan en büyük otoban tesisleri olma özelliğini taşıdığı da bildirildi.

Yolcuların her türlü ihtiyaçlarına yanıt verebilecek şekilde tasarlanan Park Mirkelam Tesisleri'nin Türkiye’nin en büyük otoban tesisleri olduğunu ifade eden Park Mirkelam Halkla İlişkiler Müdiresi Ceyda Mirkelam, “Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan tesislerimizde 21. yüzyıl mimarisinin en güzel örnekleri inşa ettirilmiş, yolcuların mola esnasında rahat edebilmeleri ve yol stresinden uzaklaşabilmeleri için gerekli bütün ayrıntılar düşünülmüş ve tesislerimizde uygulanmıştır. Yöresel yemekler yanında Türk mutfağının en güzel örneklerinin sunulduğu restoranımız bir çok özelliğiyle de konukların stresten uzak bir ortamda yemek yemelerini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Mirkelam çocuk oyun parkları, bebek bakım odaları, kuaför, market, mescit, ilk yardım üniteleri yanında bir çok sosyal ihtiyaca cevap verecek birimler yer almaktadır. Tesislerimiz bölgemizde turizmin gelişmesi ve bölge kültürünün tanıtılmasında da önemli rol oynayacaktır. Özellikle GAP ve Zeugma turları yanında Doğu illerimize düzenlenen turistik ve kültürel turlar için önemli bir dinlenme merkezi olma özelliğini taşımaktadır. Hijyen ve kalitenin ön planda olduğu Park Mirkelam Tesislerinde 24 saat kesintisiz hizmet verilmektedir. Gaziantep Şanlıurfa Otoyolu'nun 72. ve 87. kilometrelerinde karşılıklı olarak kurulan toplam 4 ayrı tesisten oluşan Park Mirkelam Tesislerinin her biri 120 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur” dedi.

Yaşamlarının büyük bir bölümünü uzun yollarda geçiren gerek TIR ve kamyon, gerekse otobüs şoförleri de, hizmete giren Mirkelam Dinlenme Tesisleri'ne hayran kaldı. Best Van Turizm Kaptanı Cahit Doğan, Park Mirkelam Servis ve Dinlenme Tesislerinin Türkiye’de bir ilki başardığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Bir insanın ihtiyaç duyduğu bir çok şeyin bir arada olduğu ülkemizdeki tek tesis. Özellikle huzur ve hijyenin ön planda tutulduğu Park Mirkelam Servis ve Dinlenme Tesisleri yorucu yolculuklarımızda verdiğimiz molalar için ideal bir yer.

Yolcularımızın da büyük bir memnuniyetle konakladığı tesiste yemekler ev yemeklerini aratmayacak güzellikle. Güleryüzlü personelin yakın ilgisi dikkat çekici. Keşke Türkiye’nin bir çok noktasında böyle büyük tesisler olsa.”

Ölümlü trafik kazalarının sıkça yaşandığı Şanlıurfa Gaziantep karayolunda sürücüler için daha güvenli yolun otoban olduğunu ifade eden vatandaşlar da, “Maalesef sürekli ölümlü kaza haberleri Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda meydana gelmektedir. Sürücülerin otobanı tercih etmesi bu kazaların da sonu olacaktır” görüşlerini belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 11:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?