5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Patlıcanlı kebaba rakip: 'Mantar Kebabı'

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde Kaymakamlığının istihdama yönelik projelerinden "Kültür Mantarı" yetiştiriciliği projesinde başarılı olan vatandaşlar ilk mahsullerini aldı. Birecik’te ilk üründen mantar kebabı yapıldı.


Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde yaşayan 5 çocuk babası Abdülkadir Dalda, (37) kaymakamlığın istihdam projelerinden aldığı destekle kültür mantar üretimi yaptı. Daha önce işsiz olduğunu evine götürecek ekmek parasının bile olmadığını belirten Abdülkadir Daldan, Kaymakamlığın ken

disine sunduğu bu imkan sayesinde hayata yeniden başladığını, artık bir geçim kaynağı olduğunu söyledi.
Yetiştirdiği kültür mantarı ile bölgede fazlasıyla tercih edilen patlıcanlı kebaba rakip olacak yeni bir kebap yaptıklarını anlatan Abdülkadir Daldan, vatandaşlara mantar kebabı yemelerini tavsiye etti. Abdülkadir Dalda, özellikle ete denk protein içeren mantarın dar gelirli vatandaşlar içinde uygun bir besin kaynağı olduğunu söyledi.


Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel ise, ilk hasılatını alan vatandaşı tebrik ederek "Siftahını bizler yapalım bereketini Allah versin diyerek vatandaşlarımızın üretime katılması ve kendi geçimlerini sağlaması için gerekli tüm çalışmaları yapmaktayız. Amacımız yöre vatandaşlarımızın kalkınması ve refah seviyemizin yükselmesidir" dedi.


İlk etapta günlük 25 kilogramlık üretimin gerçekleştiğini, toplam 1 ton Kültür Mantarı elde edilmesinin beklendiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 15:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?