30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Pepe: Küresel Isınma Projesi 20015'te

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Küresel Isınma Projesi’nin 2015 yılında gerçekleşeceğini söyledi. Bakan Osman Pepe, Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakan Pepe, Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Kalkınmanın hamlesini Şanlıurfa’da görüyoruz. Şanlıurfa ziyaretimin ilk gününde belediye başkanları ile bir araya geleceğim. Şanlıurfa’nın sorunlarını yerinde görmek için buradayım. Şanlıurfa’yı bir de sizin pencerenizden görmek istedim. Özel Ağaçlandırma Projesi’nde Şanlıurfa’nın hanesine bir artı daha ekleyeceğiz. Türkiye genelinde ağaçlandırma yüzde 27’lerdeyken, Şanlıurfa’da bu rakam yüzde 1’lerdedir. Bunu yukarı çıkarmamız gerekiyor. Şanlıurfa’da 3-4 milyon fidan daha dikilmesi gerekiyor. Yolda gelirken milletvekillerine sordum. Ağaçlandırmada yüz binlerden bahsediyorlardı. Bundan sonra bu rakamları milyonlarda görmek ve duymak istiyoruz. Çünkü yüz binler yetersiz kalıyor. Halkın sahiplendiği projelerden birisi olan özel ağaçlandırma projesine sahip çıkmalıyız. Özel Ağaçlandırma Projesi için Şanlıurfa’ya bir ayrıcalık tanıdık" dedi.

Bir gazetecinin "Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte yürütülen Küresel Isınma Projesi ne zaman devreye girecek?" sorusuna Bakan Osman Pepe, "Türkiye yol haritası programını hazırlıyor. Türkiye hangi yıl nerede olması gerekiyor, onun çalışmasını yapıyor. BM ile ortak bir çalışma yapıyoruz. Küresel Isınma Ulusal Programı 2015 yılında tamamlanır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 18:19:58
Güncelleme :18 Şubat 2005 Cuma 18:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?