5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Petrol hırsızı Başkan

Şanlıurfa'da, Botaş'a ait Irak-Ceyhan petrol boru hattında ham petrol çaldıkları iddiasıyla 3 ayrı yerde yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda 9 kişilik şebeke çökertildi. Gözaltına alınanlar arasında Siverek ilçesine bağlı Gürakar Belediye Başkanı Recep Küçükçay da bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Irak-Ceyhan Botaş Petrol Boru Hattı'ndan hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar alan Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen operasyonda, 9 kişilik suç çetesi Şanlıurfa merkez, Hilvan ve Siverek ilçesinde gözaltına alındı.

Zanlıların boru hattındaki yüksek basınçtan dolayı, borulara delik açmak için özel matkap kullanıp, kelepçe ve vana düzeneği kurduktan sonra hortum takarak 8 dakika gibi kısa bir sürede 20 ton petrolü tankere doldurdukları tespit edildi.
Bu arada, Siverek ilçesine bağlı Gürakar Belediye Başkanı Recep Küçükçay'da Belediye Başkanlığı öncesinde Botaş Petrol Boru Hattı'nda ham petrol çaldığı iddiasıyla dün sabah evinden makamına giderken gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Belediye Başkanı Küçükçay ve beraberindeki 8 kişi jandarmadaki yapılan sorgulamalarının ardından bugün sabah elleri kelepçeli olarak Şanlıurfa adliyesine getirildi. Jandarma adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Elleri kelepçeli adliyeye getirilen Belediye Başkanı Küçükçay, "İnanmayın bu olaylara ben sadece telefonla konuşmuşum" dedi.

Öte yandan, yakalanan 9 kişiden bir çoğunun daha önceden bu suçlarla ilgili olarak sabıkalarının bulunduğu ve Belediye Başkanı Küçükçay'ın da Belediye Başkanı olmadığı dönemde bu işlere girdiği, başkan olduktan sonra bu tür işleri bıraktığı iddia edildi. Çete üyeleri petrol boru hattından çaldıkları ham petrolleri işleyerek yakın çevredeki illerdeki petrol istasyonlarına satarak haksız kazanç elde ettikleri ve devleti zarara uğrattıkları ileri sürüldü. 9 kişinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından adliyede ifadeleri alınıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 12:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?