5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Piknikçiler yasağa aldırmıyor

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından birisi olan Balıklıgöl'de, yasak olmasına rağmen vatandaşlar piknik yapıyor.

Her yıl bahar aylarında belediye tarafından gül bahçesine çevrilen Balıklıgöl'de "Piknik yapmak yasaktır" yazılı tabelaya kimse riayet etmiyor. Vatandaşlar mangal yakmanın keyfini sürüyor.

Her yıl binlerce yerel ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Balıklıgöl'de vatandaşların piknik yapmalarının iyi bir görüntü oluşturmadığını belirten vatandaşlar, "Belediye 'piknik yapmak yasaktır' tabelası asmasına rağmen kimse buna riayet etmiyor. Belediye her yıl milyonlarca lira harcayarak yeşillendirme çalışması yapıyor. Vatandaşların biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz" diye tepki gösterdi.

Bu arada yetkililer ise, bütün uyarılara rağmen vatandaşların bu kurallara riayet etmemesinden yakındı. Yetkililer, uyarılara özellikle de kadınların uymadığını belirterek, "Bizler piknik yapmalarına izin vermiyoruz. Ama bir bakıyorsunuz ki yanlarında getirdikleri tüp ile çay pişirip, mangalda yemek yapıyorlar. Uyarıyoruz ama bizlere söyledikleri, 'il dışından geliyoruz ve Balıklıgöl'ü ziyaret ediyoruz. Başka nerede piknik yapalım' ifadeleridir. Bizim ricamız, Balıklıgöl'e her yıl yabancı turistler geliyor. Rastgele piknik yapmak görüntü kirliliğine neden oluyor. Lütfen uyarılara rivayet etsinler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 10:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?