5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Piyasalar durgun

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde esnaf piyasanın durgunluğundan yakındı.


2008 yılına piyasalardaki olumsuz havanın hemen hemen her sektörde hissedildiğini belirten esnaf, "Suruç'ta beyaz eşya piyasası kan ağlarken halk arasında '1 milyoncu' (ne alırsan 1 YTL) olarak nitelendirilen işyerleri de 2007 yılını arar oldu. Bugüne kadar düzenli ödeme yapan birçok vatandaşın nakit krizi yüzünden senetleri gecikmeli ödeniyor. Bir çok senet ve çek geri dönüyor" dediler.


Mobilya alana 37 ekran televizyon, küçük çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi gibi cazip promosyonlar sunan Suruç esnafı, piyasada canlılığı yakalayamamaktan şikayetçi. Suruç'ta çok sayıda otomobilin de satışa çıktığını belirten esnaf Ömer Çelik "Yeni yıla kötü başladık. Piyasalardaki olumsuzlukta işlerimizi etkiliyor. Bugüne kadar bir çok kriz atlatıldı ama, etkisi bugünkü kadar olmadı. Bu sefer sıkıntı çok fena. Nasıl ayakta kalacağımızı bilemiyorum" dedi.


Suruç ilçesinde Eski Tekel Caddesi’nde beyaz eşya satıcılığı yapan Reşat Doğan ise, "Bu piyasa adamı duman eder. İflas etmek işten değil. Bir-iki yıl öncesi müşteriye bakmak için en az iki kişinin çalıştığı mağazada bugün bir görevli çalıştırmak zorunda kaldık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?