5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

PKK mayını çilesi oldu

Irak'ta patlayan mayın nedeniyle tankeri hurda yığınına dönen Şanlıurfalı kamyon şoförü, 9 bin YTL borcu çıktığı için kamyonunu trafikten düşüremiyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Faysal Kentboğa (34), ailesinin geçimini kamyon şoförlüğü yaparak sağlıyordu. Yaklaşık 2 ay önce İskenderun'dan yüklediği akaryakıtı Irak'a götüren entboğa'nın 63 ND 636 plakalı tankeri, konvoyda seyir halindeyken Tikrit'e 40 kilometre kala yola döşenen mayının patlaması sonucu yanarak infilak etti. Hurda yığınına dönüşen tanker, Irak'tan yüklenen başka bir araçla Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine getirildi.

Kentboğa, hurdaya dönen tankerini trafikten düşürmek için işlemlerini başlattı ancak Maliye'de 9 bin YTL borcu göründüğü için amacına ulaşamadı. Yetkililerden yardım isteyen Şanlıurfalı şoför Faysal Kentboğa, "Elimde tek sermayem tankerimdi. Başka da hiçbir şeyim yok. 7 çocuğum var ve kirada oturuyorum. Patlatılan mayınla birlikte tankerim yanarak kül oldu. Bu tanker benim 16 yıllık birikimimdi, elimde avucumda hiçbir şeyim kalmadı. Tankerimi trafik kaydından düşürmek istedim ancak Maliye'de 9 bin YTL borcu göründüğü için bunu gerçekleştiremedim. Maliye'ye olan borcumu ödeyecek durumda değilim. Çalışmadığım için borçlandım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 17:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?