5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

PKK sempatizanları tutuklandı

Şanlıurfa'da, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddiasıyla düzenlenen eylemlere katılan 2'si kadın 10 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Süleymaniye Mahallesi'nde 19 Ekim'de izinsiz gösteri yaparak terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup, bazı araçları ve işyerlerini taşlamıştı. Kenti savaş alanına çeviren, polise de taş ve molotof kokteyli ile saldıran göstericilerin yakalanması için araştırma yapan polis, olayların yaşandığı bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İncelemelerin ardından kimlik tespiti yapılan 2'si kadın olmak üzere toplam 10 kişi, önceki gün gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen 10 şüpheli, buradaki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Polis otolarından indirilen şahıslar ön kapıdan adliye içerisine alındı. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'suçu ve suçluyu övmek', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terör örgütü PKK sempatizanları, 19 Ekim'de Süleymaniye Mahallesi'nde izinsiz gösteri yaparak terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atarak, bazı araçları ve işyerlerini taşlamış, polise de taş ve molotof kokteyli ile saldırarak, kenti savaş alanına çevirmişlerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?