5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

PKK yandaşlarına baskın: 15 gözaltı

Suruç İlçesi'nde düzenlenen operasyonda, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü bahane ederek terör örgütü PKK lehine slogan atttıkları belirlenen 15 kişi gözaltına alındı.

4 Nisan'da, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Halfeti'ye bağlı Ömerli Köyü'ne gitmek isteyen grup, burada terör örgütü ve Öcalan lehine slogan atıp, poster ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açmıştı.

Güvenlik güçlerinin köye gitmesine izin vermediği grup daha sonra slogan atıp güvenlik güçlerine taş ve molotoflar atmıştı. Terör örgütü lehine slogan atıp, poster ve bez taşıdığı kamera kayıtlarından tespit edilen Mehmet Şakir (43), İbrahim Firi (46), Hamit Bali (27), Ahmet Dağtekin (41), Ömer Örçin (41), Mehmet Gümüş (36), Mustafa Şahin (56), Mehmet Şahin (55), Baran Öz (46), Abdullah Kıvık (31), Ekrem Parıldar (37), Mahmut Kaplan (30) ile, F.B. (15), S.C. (15) ile S.B. (17) sabaha karşı evlerinde uyudukları sırada yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen zanlılar, buradaki sorgularının ardından, ‘terör örgütü propagandası yapma, suç ve suçluyu övme’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Adliye ve çevresinde alınan geniş güvenlik önlemi arasında getirilen zanlılar, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmaya başlandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 14:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?