5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

PKK yanlısı 2 DTP'li tutuklandı

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi 2 kişi, "suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütünün internet sitesindeki fotoğraf ve görüntüleri Youtube adlı internet sitesine yükleyerek PKK propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan Mesut A.'nın, ifadesinde, 'internet sitesine yüklediği bilgilerin bir kısmını DTP il binasında bulunan kitaplardan aldığını' söylemesi üzerine, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri mahkeme kararıyla DTP Şanlıurfa il binasına operasyon yapmıştı. Polis ekipleri parti binasında yaptığı aramada terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile yasak yayın içeriği taşıyan çok sayıda kitap, dergi ve mecmua ele geçirmişti.

Polis ele geçirdiği yasak yayınları incelenmek üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürürken, parti binasında bulunan H.T. (29) ile M.İ. (18) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülmüştü. Yapılan araştırmada terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla arandığı belirlenen H.T. ile M.İ. sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 2 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen H.T. ile M.İ., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından "suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanarak Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 13:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?