5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

PKK'nın yayın organına çıktı

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Roj TV'de bir programa katıldığı için bin 875 YTL para cezası aldı. Cin, aynı gün "terör örgütü propagandası yaptığı ve terör örgütü elebaşını övdüğü iddiasıyla da ifade verdi.


Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Roj TV'de bir programa katıldığı için bin 875 YTL para cezasına çarptırıldı. Cin, ayrıca 2006 yılında yaptığı bir konuşmada, "örgüt propagandası yaptığı ve örgüt liderini övdüğü" iddiası nedeniyle de ifade verdi. Viranşehir Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Ülkede barış, demokrasi ve Kürt sorunu çözülene kadar bu mahkemeler böyle devam eder" açıklamasını yaptı.


Bu arada, Viranşehir'de aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan'ın da bulunduğu 32 kişi, "Abdullah Öcalan'ı siyasi iradem olarak kabul ediyorum" yazılı dilekçeye imza attıkları gerekçesi ile Diyarbakır 5. No'lu Ağır Ceza Mahkemesi talimatı ile Viranşehir Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 14:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert ekinci IP: 78.162.119.xxx Tarih : 18.06.2008 18:15:07

gençlerin beynini yıkıyor. kendi ekibiyle inş artık belediye seçimlerini kazanmaz.o kürt degil ben bir kürt olarak onu kınıyorum inş en kısa zamanda  gider.türkiye pkk yı yok etmek istiyosa ilk önce böyle belediye başkanlarını cezalandırmalıdır. sonrası kendiliginden gelir okey. ,