5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Plakasız motosikletler toplanıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde plakası olmayan motosikletler polisler tarafından toplanıyor.

Viranşehir Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün almış olduğu ortaklaşa karar neticesinde ilçe merkezinde bulunan plakasız motosikletler toplanmaya başlandı. Belediye hoparlörlerin de plakasız motorların, plaka taktırmadıkları sürece toplanacağı anons edildi. Uzun bir zaman vatandaşlara plaka taktırma süresi veren Emniyet, plaka taktırmamakta ısrar eden vatandaşların motorlarını toplamaya başladı.

İlçe merkezinin birçok noktasında duran trafik polisleri plakası olmayan motorları durdurarak otoparka çekiyor. Emniyet yetkilileri, plakası olmadan dolaşan motosikletlerin mutlaka toplatılacağını, bu sebeple vatandaşların en kısa zamanda mağdur duruma düşmeden, motorlarına plaka taktırmalarını istedi. İlçede hem gürültü kirliliğine sebep olan hem de vatandaşları rahatsız eden bazı motosiklet sürücülerinin böylelikle tespitlerinin de kolay olacağı belirtildi.

Yakalanarak otoparka çekilen motosikletlerin plakasının çıkartılmasının ardından sahiplerine ceza kesilmeden iade edileceği de belirtildi. Yaklaşık 200 motosiklet yakalandığını belirten emniyet yetkilileri, denetimin devam edeceği söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 15:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?