5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Podyumlarda atlar boy gösterdi

Şanlıurfa'da, podyumlarda bu kez mankenler değil, safkan Arap atları boy gösterdi. Geleneksel Safkan Arap Atı Güzellik Yarışması'nda Hadran isimli 2 yaşındaki tay birinci oldu.

Şanlıurfa'da 4. Agromach Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı açılışı kapsamında "Geleneksel Safkan Arap Atı Güzellik Yarışması" yapıldı. Akçakale yolu üzerinde bulunan fuar alanında yapılan yarışmaya 11 safkan Arap atı katıldı. Jüri üyeliğini Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlık Şube Müdür Vekili Ali Çiriş, Veteriner Hekim Mehmet Kılıç, Veteriner Hekim Reşit Demir, at yetiştiricilerinden Sait Çelik, Mehmet Felhan ve Adnan Yavuz'un yaptığı yarışmada, atların ırk özellikleri, fiziksel görünüşleri, sağlık durumları, bakım ve tımarları, çevreyle olan uyumları, yürüyüşleri, eşkalleri ve aksesuarlarına dikkat edildi.

6 kişilik jüri önünde podyuma çıkıp bütün hünerlerini sergileyen safkan Arap atları, zaman zaman bakıcılarına da zor anlar yaşattı. Yaklaşık 3 saat süren yarışmada, M. Cihat Gürüz'e ait 2 sırt numaralı Hadra isimli at birinci, İzzet Karahan'a ait 4 sırt numaralı Kosovalı isimli at ikinci ve Adnan Felhan'a ait 7 sırt numaralı Bahçeler Ağası üçüncü oldu. Dereceye giren atların sahiplerine plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada birinci olan Hadra isimli atın sahibi M. Cihat Gürüz, yarışmada kazanmanın gurur verici olduğunu kaydederek, "Yarışmayı kazanmak çok güzel bir şey. İnsanı sevindiriyor. Bu organizasyonun devamını istiyoruz. Bu yarışma altıncı kez düzenleniyor. Önümüzdeki yıllarda bunu ulusal boyutlara getirip daha sonra belki uluslararası boyuta taşıyacağız. Çünkü Arap atları her yerde ilgi görmektedir. Jüri üyeleri Arap atlarının özelliklerini taşıyan kısımlara bakıyor. Eğitim, eşkal ve daha önceden hazırlanan kriterlere göre değerlendirme yapılıyor. Zaman içinde insanlar atları tanıyor ve hangi konularda daha önde olduklarını görebiliyor. Bu bir hissetme meselesidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?