5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Polikinlik tanıtımı yapıldı

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi bünyesinde kentin Eyyübiye semtinde açılacak olan polikliniğin tanıtım toplantısı yapıldı.

Başhekimlikte yapılan tanıtım toplantısında Balıklıgöl Devlet Hastanesi Op. Dr. İzzet Korkmaz, açılacak poliklinik ile ilgili bilgi verdi. Çağdaş ve modern bir sağlık hizmetinin kaliteli, etkin, verimli ve ulaşılabilir olması gerektiğine dikkat çeken Op. Dr. İzzet Korkmaz, "Semt polikliniğimizi açmayı planladığımız Eyyübiye semti, mevcut sağlık kuruluşlarına en uzak yerleşim bölgesi olası hesabıyla sağlık hizmetlerine ulaşma güçlüğü çekilen bir bölgemizdir. Yaptığımız demografik çalışmalarda Eyyübiye bölgesinin yaklaşık 100-120 bin gibi ciddi bir nüfus potansiyeline sahip olduğunu tespit ettik. Eyyübiye bölgesinde bu ciddi nüfus potansiyele rağmen sadece sağlık ocağı düzeyinde, yani 1. basamak koruyucu sağlık hizmeti verilmektedir" dedi.

Eyyübiye bölgesinde yaşayan insanların yeşil kartlı olmalarından dolayı özel hastanelerde tedavi olamadıklarını dile getiren Korkmaz, "Sağlık hizmeti açısından ciddi bir sağlık açığı tespit ettiğimiz Eyyübiye bölgesindeki bu ihtiyacı gidermek amacıyla semt polikliniği projesi tarafımızdan hazırlandı. Eyyübiye Semt Polikliniği Projesi, Şanlıurfa'da kamu hastanesine bağlı ilk ve tek proje olacaktır. Amacımız eğer hastalarımız yatarak tedavisi yada ameliyat edilmesi gerekiyorsa; hizmeti mahallinde vererek sağlık hizmetini ulaşılabilir kılmaktır" açıklamalarında bulundu.

Eyyübiye Semt Polikliniği'nde; Acil Poliklinik, Dahiliye, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Göz, Üroloji, Fizik Tedavi, İntaniye ve Göğüs Hastalıkları servislerinin uzman hekimler tarafından verilmesinin planlandığı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?