7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Polis memurunun kanı bebeği kurtardı

Suruç İlçesi'nde doğum için Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne gelen Yılmazer çiftinin yeni doğan bebeği, polis memurunun verdiği kanla hayat buldu. 

Akraba evliliği yüzünden kan uyuşmazlığı olan Yılmazer çiftinin 3 yıl içerisinde 2 bebekleri hayatlarını kaybetti. Yeni doğan 3. bebek ise Sarayyönü Polis Karakolu'nda görevli Ömer Can isimli 6 yıllık polis memurunun verdiği kanla kurtuldu. Polis memuru sayesinde yüzleri gülen Yılmazer çifti, bebeklerine kan veren polis memuruna çok teşekkür etti. Şimdiye kadar 6 kez kan verdiğini söyleyen polis memuru Ömer Can, "Kan vermek bir insanlık görevidir. Bugün merkezinden telsizle A Rh (-) negatif kan grubuna ihtiyaç duyulduğu anons edildi. Anonsu duyunca bende hemen fakülteye gelerek yeni doğan bebek için kan verdim, yardımcı olduğum için çok mutluyum" diye konuştu. 

Polis memurunun bu örnek davranışı polis müdürleri tarafından da büyük bir takdir topladı. Bağlı olduğu birim amiri telsizle kan veren polis memuruna teşekkür ederek bir gün istirahat izni verdi. Yeni doğan bebeklerinin yaşaması için çok dua ettiğini söyleyen İbrahim Yılmazer, "Amcamın kızıyla evlendim. 3 yıldır evliyiz, şimdiye kadar 2 bebeğimiz sadece 2 gün yaşadıktan sonra kan uyuşmazlığı nedeniyle öldü. 3 gün önce yeni doğan ve ismini Ahmet koyduğumuz bebeğimiz için acil kan ihtiyacımız oldu. Polis memuru Ömer Can bebeğimiz için kan verdi. Onun bu örnek davranışını yürekten kutluyorum" diye konuştu.

3 günlük yeni doğan bebek hastanenin doğum ünitesinde küvez içersinde bekletiliyor. Bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 11:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?