5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Polis müdüründen kitap

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Yılmaz, "Bize Neler Oluyor" isimli kitabının ikinci baskısının ardından şimdi de bir başka kitabın çalışmasını yapıyor. Hasan Yılmaz, yeni çıkaracağı üçüncü kitabın gelirini Şanlıurfa Gazi Lisesi'ne bağışlayacak. 

Hasan Yılmaz, "Suçun geri planında kimler var?" sorusu doğrultusunda araştırmalarını sürdürerek 12 bin kişiyle görüştükten sonra kitabı hazırladığını belirtti. Mesleğinin suçla mücadele etmek olduğunu kaydeden Yılmaz, 18 yıl boyunca suçluları yakalayıp adalete teslim ederken kafasında hep aynı sorunun belirdiğini söyledi. 

Tecrübelerini kendine saklamayıp kitap haline getirdiğini ifade eden Yılmaz, kitapta ailelerin, öğretmenlerin, en önemlisi de gençlerin okuması gereken bir hayat dersi çıktığını ifade etti. Yılmaz, "Bize Neler Oluyor" adlı kitabın gelirini de suçla tanışmış çocuklar için çalışma yapan Balıkesir Bizim Çocuklar Derneği'ne bağışlamıştı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Yılmaz, "Bize neler oluyor" kitabının birinci baskısının 2 bin, ikinci baskısının ise 4 bin adet basıldığını belirtti. Şanlıurfa Gazi Lisesi'nde bir konferansa katılan Yılmaz, Türkiye'nin çeşitli illerinde 500 bin öğrenci ve bir o kadar da veli ile görüştüğünü belirterek, "Bundan sonra çıkaracağım üçüncü kitabın gelirini Şanlıurfa Gazi Lisesi'ne bağışlayacağım. Tek amacım bu okulda bir kütüphanenin açılmasıdır. Öğrenciler hiçbir zaman unutmamalı. Kitap insanı 2040 yıllarının geleceğine götürür. Hayatımda 3 şeyi istiyorum. Tekrar dünyaya gelirsem yine aynı anne ve babamdan, polis olmayı ve yine eşimle evlenmeyi isterim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 11:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?