5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Polise taş atanlara 'Şafak' operasyonu

Viranşehir İlçesi’nde, Nevruz kutlamalarını bahane ederek terör örgütü lehine korsan gösteri düzenleyen, polise taş ve molotof kokteyli atan PKK sempatizanı 24 kişi, evlerine yapılan baskınla uykuda yakalandı. ‘Şafak’ adı verilen operasyonla, sabaha karşı uykularından uyandırılıp gözaltına alınan PKK yandaşlarının evlerinde 1 kalaşnikof tüfek, 4 tabanca, çok sayıda mermi ile örgütsel doküman ele geçirildi.


Viranşehir’de 19, 20 ve 21 Mart günleri Nevruz kutlamalarını bahane eden bazı kişiler, PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine korsan gösteri düzenleyip, kendilerini dağıtmaya çalışan polislere taş ve molotof kokteyli ile saldırdı. 10 polisin yaralandığı olayların ardından korsan gösterilere katıldığı belirlenen 7 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklanan göstericilerin ifadeleri ve kamera kayıtlarından gösterilere katılan PKK yandaşlarını belirleyen polis, bu kişilerin evlerine bugün saat 05.00 sıralarında Çevik Kuvvet ekiplerinin de desteğiyle baskın yaptı. ‘Şafak’ adı verilen operasyonda 24 kişi yataklarından kaldırılarak gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 1 kalaşnikof tüfek, 4 tabanca, çok sayıda mermi, korsan gösteride kullanılan sapanlar, el telsizleri, çok sayıda Abdullah Öcalan posteri, sözde PKK flaması ile çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Zanlılar, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 11:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?