5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Polisten büyük operasyon

Şanlıurfa polisi, binlerce kişinin kartı bilgilerini kopyalayarak internet üzerinden alışveriş yaptıkları, bazı bankalarla siyasi parti teşkilatlarına ait siteleri hackleyerek terör örgütü PKK lehine propaganda yaptıkları iddia edilen şebekeyi çökertti.

Edilen bilgiye göre, Şanlıurfa dışında bir vatandaşın kendine ait kredi kartından bilgisi dışında internet üzerinden alışveriş yapıldığını bildirmesi üzerine polis harekete geçti. Konuyla ilgili inceleme yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, söz konusu kredi kartına ait bilgilerle internetten yapılan alışverişin Şanlıurfa'daki bir bilgisayara ait olan IP numarasını tespit etti. IP numarasının bulunduğu bilgisayarı belirleyen ekipler, internet üzerinden alışveriş yapılan eve operasyon yaptı.

Bilgisayarın hard diskini ele geçiren polis, hard disk içerisinde saklanmış 36 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi, çeşitli firma, kurum ve kuruluşlara ait onlarca web sitesinin hacklendiği, bu siteler kullanılarak yine binlerce şahsa ait kişisel bilgilerin ele geçirildiği, web sitelerini hacklemek için kullanılan çok sayıda virüs programı, binlerce farklı şahsa ait messenger ve e-mail adresi, şahısların MSN programı üzerinden kendi aralarında yapılan görüşmelerde web sitesi hackleme işinin nasıl yapıldığını ve hacklemiş oldukları sitelerle ilgili birbirlerine bilgi verdikleri, kendilerini bu yönde daha da geliştirmeye çalıştıkları, şahısların web sitesi hackleme işini terör örgütü PKK adına kurmuş oldukları "RedHack" isimli grupta bulunan şahıslarla birlikte yaptıkları, bazı siyasi partilerle bu partilerin teşkilatlarına ait web siteleri, asker ve polise ait web sitelerini çökertmeye yönelik olarak çalıştıkları, çökerttikleri sitelere propaganda amaçlı çeşitli bildirilerin yerleştirildiği, PKK terör örgütüne ait çok sayıda propaganda fotoğraflarının bulunduğu, uyuşturucu kullanımına özendirici çeşitli fotoğraflarla çok sayıda silah fotoğrafının olduğu tespit edildi.

Operasyonu derinleştiren polis, Şanlıurfa başta olmak üzere ülke genelinde 39 ilde faaliyet gösteren 13 bankanın 350 müşterisinin kredi kartı bilgilerinin ele geçirilerek dolandırıldığını belirledi. Elde edilen bilgileri değerlendiren polis, suç organizasyonu içerisinde yer aldığı tespit edilen şüphelilere operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla, Şanlıurfa'da Şükran ile Egemen K., Yasin A,. Murat S. ve Ümit K., Antalya'nın Alanya ilçesinden de Mevlüt D. isimli şahısları gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise, 36 bin kişiye ait kredi kartı bilgileri, 3 adet diz üstü bilgisayarla çok sayıda sim kartı, hacklenmiş web sitesi, hard disk, CD, cep telefonu ve özel bilgiler ele geçirildi.
Emniyette sorgulanan 1'i bayan 6 zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların hakim karşısındaki ifadeleri sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?