5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Profesyonel kokartlı rehber kursu

Şanlıurfa'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından profesyonel kokartlı turist rehberi kursunun açılacağı bildirildi.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan araştırma sonucunda Şanlıurfa'da kokartlı turist rehberi olmadığı ve profesyonel kokartlı turist rehberi kursu açılması için bin 300 kişinin kurs açılması yönündeki taleplerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bildirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Şanlıurfa Valiliği başta olmak üzere yapılan girişimler sonucu talebimiz Bakanlık nezdinde uygun görüldü. Nadiren yılda ancak birkaç ilde bakanlıkça açılan bu kursların 2007 programına Şanlıurfa alındı" denildi.
6 ay sürecek olan kurs sonunda başarılı olanlara ulusal profesyonel turist rehberi kokartı verileceği, boş gezen gençlere iş imkanı sağlanacağı ve kursa yabancı dil bilen yüksekokul mezunlarının başvuruda bulunacağı kaydedildi.


22 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yapılacak müracaatların ardından 9-13 Aralık tarihlerinde yeterlilik sınavı yapılacağı ve yeterlilik sınavında başarılı olanların profesyonel kokartlı turist rehberi kursuna katılabilecekleri ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 15:42:00
Güncelleme :18 Ekim 2007 Perşembe 15:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Asya KILIÇ IP: 78.176.178.xxx Tarih : 18.11.2008 16:16:09

slm benimkisi yorum deyilsadece bilgi almak mumkunse ben kırgızistan vatandaşı idim. turkiye,ye geldim ve evlilik yaptım TC vatandaşı oldum 4 senedir ruscacı olarak farklı acantalarda calıştım tahsil durumum sadece turkiyeden aldıgım derece sertifikasına sahipım 24 yaşındayım kuşadasında yaşıyorum profosyonel olarak kokart almak istiyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olabilirseniz seninirim saygılar