5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Projesi en çok kabul edilen Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) sunulan 67 milyon 473 bin 762 YTL bütçeli 276 projeden, 8 milyon 3 YTL bütçeli 67 projenin kabul edildiği bildirildi.

GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesine yönelik yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, istihdam edilebilirliğin artırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla Başbakanlık tarafından uygulanan programda, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi öngörülen sosyal restorasyon sürecine katkı sağlamak üzere bölgenin beşeri sermayesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Şanlıurfa'dan SODES kapsamında 2008 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'na 67 milyon 473 bin 762 YTL bütçeli 276 proje sunuldu. DPT'ye gönderilen 276 projeden, 8 milyon 3 YTL bütçeli 67 projenin kabul edildiği bildirildi. SODES projeleri kabul edilen kurumlar, projelerini yürütmek üzere nitelikli ve konuya vakıf personelden bir proje koordinatör belirlemek üzere, Vali Yardımcısı Mehmet Özel başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda toplandı. Valilik Toplantı Salonu'nda SODES projelerinin uygulama, amme ve usul ve esaslarını görüşmek üzere yapılacak toplantıya belirlenen proje koordinatörleri katıldı.

SODES 2008 kapsamında, kabul gören proje sayısı ve bütçe miktarı açısından Şanlıurfa'nın 9 il arasında birinci sırada yer aldığı kaydedildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?