5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Protekol Basın Bayramı'nı kutladı

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ahmet Çakır, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, basın mensuplarının bayramını kutladı.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nde düzenlenen kokteylde gazetecilerin ve davetlilerin bulunduğu masaları tek tek dolaşan Vali Yusuf Yavaşcan ve Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, gazetecilerin bayramını kutladı ve sorunlarını dinleyerek sohbet etti.

Başkan Veysel Polat ise 24 Temmuz’un her yıl basından sansürün kaldırılış yıl dönümü olarak kutlandığını söyledi. Polat, "Diğer bir ifade ile 24 Temmuz gazetecilerin bayramı olarak kabul edilmektedir. Ancak son 15-20 yıldan bu yana coşku ile kutlanan bir bayramdan söz etmek mümkün değildir. İstanbul gazeteleri ve televizyonlarına taşra muhabirliği yapan arkadaşlar ise masraflarını bile alamaz haldeler. Büyük gazeteler ve televizyonların çoğu da çalışanlarının sayılarını sürekli azaltıyor, masraflarını kısıyorlar. Basın sektöründe bir tarafta astronomik maaş alanlar, bir tarafta geçimini zor temin edenler. Bu gerçekler ve çelişkiler çerçevesinde basında bir bayramdan söz etmek mümkün mü ? Ancak Anadolu'da yayınlanan gazete ve televizyon sahipleri de fedakarlıkla bu görevlerini idame ettirme gayreti içindedir" dedi.

Kokteylin sonunda Vali Yavaşcan ve Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, cemiyetteki basın mensuplarının tek tek elini sıkarak bayramlarını kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 11:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?