3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Protokol krizi yaşandı

Şanlıurfa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük’ün eşinin yerinde oturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevli polis memuru tarafından kaldırılınca tepki gösterdi.

Cumhuriyet Bayramı’nın 81. yıl dönümü kutlamaları Atatürk Bulvarı’nda yapıldı. Kutlamalara katılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük’ün eşi için ayrılan yere oturunca, Şanlıurfa Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevli sivil bir polis tarafından uyarıldı. Koltuktan kalkarak başka yere geçen Melik, olaya tepki gösterdi. Bir süre sivil polis memuruyla tartışan Melik, protokolün sağ köşesinde bulunan boş bir koltuğa oturdu.

Halkın bayramını kutladıktan sonra protokoldeki yerine dönen Vali Şemsettin Uzun, CHP Milletvekilini uzakta otururken görünce duruma müdahale etti. CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik’in protokolün sağ köşesinde oturduğunu gören Vali Uzun, yerinden kalkarak Vedat Melik’i yanına çağırdı. Melik’i bir süre ikna etmeye çalışan Uzun, sonunda ön sırada bulunan koltuklardan birisine oturmayı kabul ettirdi. Melik daha sonra yerinden kalkarak bu defa da Belediye Başkan Vekili Gülendar Açanal’ın yanındaki koltuğa oturdu.
Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Milletvekili Vedat Melik, "Yer sorun değil, ben halkın temsilcisiyim. Vedat Melik olarak gelmedim. Urfa milletvekili olarak davet edildim. Ben kolay kolay kızmam, Ramazan’ın tesiri var" dedi.

şanlıurfa
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 13:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?