5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

PTT'de yarım kuyruğu

Şanlıurfa'da 20 ila 40 TL arasındaki eğitim yardımını almak için saatler öncesinden kuyruğa giren kadınlar, PTT'nin kapılarını açmasıyla birlikte izdihama neden oldu. İzdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçiren küçük bir kız çocuğu gözyaşlarına boğuldu.
Sosyal Riski Azaltma Projesi Şartlı Nakit Transferi Kapsamında dağıtılan 20 ila 40 TL arasındaki eğitim yardımını almak için Şanlıurfa PTT Merkez'e sabahın erken saatlerinden itibaren gelen kadınlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Binanın kapılarının birden açılmasıyla içeriye girmek için itişmeye başlayan kadınlar, izdihama neden oldu. İçeriye girmek için birbirleriyle yarışan kadınların arasında kalan çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Yaşanan izdihamda küçük bir kız çocuk ezilmekten son anda kurtuldu ve
gözyaşlarını tutamadı.

PTT'nin arka bahçesine kadar uzanan kuyrukta bekleyen kadınlardan bazıları öğrenci yardımı almak için sabahın erken saatinde geldiklerini söyledi. Şanlıurfa'da dağıtılan eğitim yardımını almak için sıraya giren bir çok kadın, bunun her zaman yaşandığını söyledi. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı kuyrukta bekleyenler, görevliler tarafından sık sık uyarıldı. Ancak sırada bekleyenler uyarılara kulak asmaması nedeniyle bölgeye çevik kuvvet polisi çağırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:51:44
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 00:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?