7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Ramazan fakirin yüzünü güldürdü

Ramazan ayında Şanlıurfa'da fakirlerin yüzü gülüyor. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ve belediyenin kurduğu iftar çadırları, fakir ve kimsesizlere sıcak yemek imkanı sağlıyor. 

Yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı Ramazan ayında fakir vatandaşlar, kendilerine uzatılan yardımlarla mutlu oluyor. Ramazan ayının başlamasıyla kentte bulunan aşevleri ve yardım kuruluşları yaklaşık 5 bin aileye yardım eli uzattı. Şanlıurfa Valiliği SYDV'nin günde 3 bin 500 aileye sıcak yemek dağıttığı kentte, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi bin ailenin evine sıcak yemek girmesini sağlıyor. Şanlıurfa Belediyesi'nin Yenişehir ve Haleplibahçe'de kurduğu iftar çadırlarıysa bin kişiye ev sahipliği yapıyor. 

Bu arada SYDV Ramazan ayı sebebiyle 6 bin 500 aileye 627 ton gıda maddesi dağıttı. Ramazan ayı nedeniyle muhtaç ailelere; un, pirinç, mercimek, nohut, bulgur, makarna, çay şekeri, ayçiçek yağı, çay, sabun ve tuz olmak üzere toplam 96.5 kilogramdan oluşan gıda paketlerinin 6 bin 500 aileye dağıtıldığını ifade eden Vali Yavaşcan, 627 ton gıda maddesi için SYDV tarafından toplam 600 bin YTL harcama yapıldığını bildirdi. Vali Yavaşcan, 6 bin 500 aileye gıda dağıtımı için 600 bin YTL harcadıklarını ifade ederek, haftanın 6 günü 3 bin 500 aileye sıcak yemek dağıtımı için ise 35 bin YTL ödediklerini söyledi. 

Ramazan ayında dayanışma ve yardımlaşmanın öne çıktığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal yardımlar sayesinde fakir ailelerin mutlu bir Ramazan geçirdiklerini söyledi. İftihar çadırı adını verdikleri çadırlarda bin kişiye sıcak yemek verdiklerini ifade eden Başkan Fakıbaba, fakir ailelere desteklerinin süreceğini kaydetti. 

Fakir ailelerin yüzlerini güldürmek, onlara üç aylarda ve bayramda yardımcı olmalarını sağlamak için gönüllü olarak çalışan kimselerse, şehirde zenginlerle fakirler arasında bir köprü oluşturdu. Zengin işadamlarından topladıklarını fakirlere ulaştıran, günde 2 kap sıcak yemek veren, giysi, kırtasiye ve hatta sağlık yardımlarında bulunan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, ildeki yardım kuruluşları arasında örnek bir kurum haline geldi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 13:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?