5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ramazan paketi dolandırıcıları yakalandı

Gebze'den Adana'ya götürmek üzere yükledikleri bir TIR dolusu Ramazan gıda paketini Şanlıurfa'daki mahalle bakkallarına satan 2 kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Ahmet Y. ile Tahsin B. isimli şahıslar Gebze'den aldıkları Ramazan gıda paketlerini TIR ile Migros'un Adana mağazasına götürmek için yola çıktı. İddiaya göre Ahmet Y. ile Tahsin B., Bolu'ya geldiklerinde Migros'u telefonla arayarak araçlarının motorunun yatak sardığını, yükü başka bir araçla göndereceklerini söyledi. 2 arkadaş aynı TIR ile gıda paketlerini Şanlıurfa'ya getirip Hayati Harrani Mahallesi 3900 Sokak'ta bulunan bir evin ambar olarak kullanılan deposuna indirdi. Şahıslar daha sonra bu gıda ürünlerini Şanlıurfa'daki mahalle aralarında bulunan bakkallara satmaya başladı.


Migros'a ait bir TIR dolusu gıda paketinin çalındığı bilgisine ulaşan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Polisler yaptıkları araştırmada Ahmet Y. ile Tahsin B.'nin çaldıkları gıda paketlerini Şanlıurfa'da bir depoda sakladıklarını ve bir minibüs ile bakkallara sattıklarını belirledi.


Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Hayati Harrani Mahallesi'ne düzenledikleri operasyonda Migros'a ait gıda paketlerinin bir kısmını ele geçirdi. Çalınan gıda paketlerini mahalle aralarındaki bakkallara taşıyan 27 F 1795 plakalı minibüsü ise Şehitlik Mahallesi'nde çalıntı gıda paketleri ile birlikte ele geçiren polis, olayla ilgili olarak Ahmet Y. ile Tahsin B.'yi gözaltına aldı. Şahısların sorgulamasında Tahsin B.'nin hırsızlıktan sabıkalı olduğu öğrenildi.


Bu arada polis, çalınan gıda paketlerinin bir kısmının kentin Bağlarbaşı, Süleymaniye, Eyyübiye Mahalleleri'ndeki bakkallara satıldığını belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 27 F 1795 plakalı minibüs ile depoda ele geçirdiği gıda paketlerini Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Gözaltına alınan 2 kişinin sorgulaması sonucunda gıda paketlerinin satıldığı bakkallardan toplanacağı öğrenildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Ahmet Y. ile Tahsin B.'nin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 16:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?