5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ramazan'ın ilk iftarı Çorba Evi'nde

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı'nın ilk iftarını Çorba Evi'nde yaptı.

Ramazan ayının Şanlıurfalılara bereket ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Fakıbaba, bu mübarek ayda, herkesin birbirine daha çok destek olmasını isteyerek, kimsesizlerin, garibanların asla unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Eyyübiye Mahallesi'nde İmam Keskin Buğday Pazarı bitişiğinde, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla hizmete açılan Çorba Evi'nde vatandaşlarla birlikte orucunu açan Belediye Başkanı Fakıbaba, yemek sırasına girdi ve dağıtıma yardımcı oldu.

Özellikle yaşlılara ve çocuklara bizzat kendi eliyle iftar yemeği ikram eden Başkan Fakıbaba, ramazan ayı boyunca iftarını vatandaşlarla birlikte yapmaya gayret sarf edeceğini kaydetti. Şanlıurfa Belediyesi olarak ramazan ayında yoksul vatandaşlara imkânlar ölçüsünde gereken yardımları yapacaklarını ifade eden Başkan Fakıbaba, "Ramazan, insanların birbirine karşılık beklemeden yaptığı yardımların arttığı yüce bir aydır. Kültürümüzde, örf ve adetlerimizde farklı bir yeri olan Ramazanı dolu dolu yaşama adına Şanlıurfa Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

Ramazan ayı boyunca Eyyübiye, Devteşti ve Haleplibahçe mahallelerinde bulunan 3 farklı çorba evinde bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Ramazan'da elimden geldiği kadar yoksul vatandaşlarla birlikte iftar yapmanın gayreti içersinde olacağım. Ayrıca ramazan ayını, ruhuna uygun yaşatmak amacıyla bir dizi sosyo-kültürel etkinliklerimiz de olacak" dedi.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından 24 Ağustos 18 Eylül 2009 tarihleri arasında organize edilen "Ramazan ayı etkinlikleri 2009" kapsamında Balıklıgöl ve kentin muhtelif semtlerinde de tasavvuf müziği eşliğinde semazen gösterileri, şehir tiyatrosu tarafından orta oyunları v.b etkinlikler gerçekleştirilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 17:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?