8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Rektör Büyükburç'un vedası

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, 8 yıl süren görevinden sonra veda etmeye hazırlanıyor. 1999 Haziran ayında Rektör olarak atandığı Harran Üniversitesi'nde 2 dönem görev yapan Prof. Dr. Uğur Büyükburç'un görev süresi 2007 yılının mayıs ayında dolacak. Mayıs ayında görevini devredecek olan Rektör Büyükburç, 8 yılda yaptıklarını ve yeni dönemde yapılması gerekenleri açıkladı. 

1999 yılında göreve geldiğinde 6 fakültesi Yenişehir Kampusunda olan üniversitenin çok sıkışık bir şekilde eğitim öğretim yaptığını belirten Rektör Prof. Dr. Büyükburç, "Fiziki mekan sorunu olan, dershaneye erken gelen fakülte hocasının ders yapabildiği, laboratuarları, sosyal ve spor tesisleri, bilgisayar ve internet bağı olmayan bir üniversite durumundaydı. Osmanbey Kampusu alanında bütün inşaatların ihaleleri yapılmış, bazılarının temeli atılmış duruyor, bazı binalarsa yüzde 5-15 civarında tamamlanmıştı" şeklinde devraldığı üniversitenin durumunu anlattı. 

Göreve başladığı 1999 Haziran ayında çağdaş eğitim ve kaliteyi ön plana aldıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Büyükburç, "8 senedir görev yaptığım Harran Üniversitesi'nde mesai arkadaşlarımla daima hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmadan her işlemimizde şeffaf, demokratik ve dürüst bir yönetim uyguladık" dedi. 

620 öğretim elemanıyla devraldığı Harran Üniversitesi'nde bugün 43 profesör, 38 doçent, 210 yardımcı doçent ile 529 öğretim elemanı olmak üzere 820 akademik personelin bulunduğunu ifade eden Rektör Büyükburç, üniversitenin çok sayıda tesise kavuşturulduğunu söyledi. Üniversitede 3 öğrenciye bir bilgisayar düştüğünü, internet ağının her geçen gün biraz daha geliştirildiğini kaydeden Büyükburç, teknolojik gelişmelerin artarak sürdüğünü ifade etti.

c

Görevde bulunduğu süre içerisinde Harran Üniversitesi'nin Stratejik Gelişme Planı'nda öngörülen, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile 4 yıllık Turizm ve İşletmecilik Yüksekokulu'nun kuruluş kararnamesiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlanmasına rağmen her hangi bir gelişme sağlanamadığını belirten Büyükburç, "2006 Mayıs ayında Başbakan'ın kenti ziyareti sırasında Milli Eğitim Bakanı'nın milletvekillerinin şahitliğinde söz vermesine rağmen bu okullarla ilgili karar bugüne kadar çıkmamıştır" diye konuştu. 

1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi'nde yasal sürelerini dolduran ilk rektör olduğunu bildiren Prof. Dr. Uğur Büyükburç, "Göreve başladığım 1999 Haziran ayına kadar Harran Üniversitesi'nde 2'si asil, 2'si vekil olmak üzere 4 rektör görev yapmış ve bunlardan iki asil rektör Türkiye Cumhuriyeti Üniversitesi tarihinde görülmemiş bir şekilde çeşitli nedenlerden görevden alınmışlardır" şeklinde konuştu.
7 yıldan beri çalışmalarına ağırlık verdikleri Osmanbey Kampusu alanındaki inşaatların belirli bir düzeye geldiğini kaydeden Büyükburç, "Bu kampus alanında ihaleleri ve temelleri 1999 yılı öncesinde atılmış 5 büyük inşaat yatırım projesi devam etmekte olup, bunların tamamlanması için gerekli ödenek tutarı da 200 milyon YTL civarındadır. Bu kampüste ayrıca hala temeli atılması gereken 4-5 proje olduğu gibi daha projeleri bile olmayan Veteriner, İktisat Fakülteleri binalarının önümüzdeki 3-4 yılda tamamlanması gerekir" dedi. 

Görevinin Mayıs 2007'de dolacağını kaydeden Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, "Tüm öğretim üyelerinin önümüzdeki rektör seçimlerinde üniversiteyi ileriye götürecek, mazisi temiz, tecrübeli ve yetenekli profesörü seçeceğinden eminim" diyerek konuşmasını tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:13:06
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 13:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?