4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Rışvanlar tek çatı altında toplanıyor

ŞANLIURFA'DA RIŞVANLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

Rışvanlar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan Rışvanlar aşiretini tek çatı altında toplamaya çalıştıklarını ve bunun yanı sıra sosyal sorumluluk anlayışı içinde çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Başkan Avcı yaptığı açıklamada, derneklerinin ülkenin üniter yapısı içerisinde birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu ifade ederek, "Şanlıurfa başta olmak üzere, Gaziantep, Adıyaman, Kilis gibi illerde bulunan akraba ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde dernek üyelerimizle birlikte Suriye'deki akrabalarımızı ziyaret ettik. Bu ziyarette gördük ki oradaki akrabalarımız birlik ve beraberliğe hasret kalmışlar. Orada bizleri çok güzel bir şekilde karşıladılar. Onlarda

önümüzdeki hafta Şanlıurfa'ya gelecek. Bizi en çok memnun eden oradaki akrabalarımız yaşadıkları ortamda ülkelerine karşı yanlış bir tutum içinde olmamışlar. Hepsi vatan sever ve ülkesini menfaatlerini düşünen kişiler. Bunun devamında 24 Ekim'de kurultay niteliğinde ülkemizin 11 ilinden gelen aile reislerimizi Adıyaman'da bir araya topladık. Orada çok güzel diyaloglarımız oldu. Bu toplantımıza, Afyon, Trabzon, Kırşehir gibi bir çok ilden akrabamız geldi" dedi.

Avcı, "7 Kasım tarihinde Türk Tarih Kurumu'nun eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Hallaçoğlu'nun sunacağı bir konferans düzenliyoruz. Bu konferansta Rışvanlar ve Anadolu'daki aşiretlerin tarihi anlatılacak. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bize verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün akrabalarımızı ve değerli bilim adamımızı dinlemek isteyen herkesi konferansımıza bekliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 16:24:03
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 01:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?