3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Roket mermisi duvara saplandı

Suriye sınırına yakın Ceylanpınar'da, Suriye'den atıldığı sanılan roket mermisi bir evin duvarına isabet etti. Ceylanpınar'da, Suriye'den atıldığı sanılan roket mermisi bir evin duvarına isabet etti.

Büyük ölçüde Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki Haseke kentine bağlı Ra'sulayn'da yaklaşık iki haftadan bu yana süregelen çatışmalardan seken mermiler zaman zaman Ceylanpınar'a kadar ulaşıyor.

Suriye sınırına yakın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Hasan Gündüz'e ait iki katlı bir evin alt katına roket mermisi isabet etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, güvenlik şeridi çektiği sokağı trafiğe kapattı, üst kattaki evde oturanları dışarı çıkardı.

Evin dış duvarında asılı kalan ve patlamadığı belirtilen roket mermisinin bulunduğu yerden çıkarılması için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden uzman ekip çağrıldı.

Ev sahibi Hasan Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece yarısı büyük bir gürültü duyduklarını söyledi. Evlerinin sınıra yakın olduğunu dile getiren Gündüz, yine de duvarlarına mermi isabet ettiğini düşünmediklerini ifade etti.

Gündüz, Suriye'deki çatışmaların tüm ilçe halkına zarar verdiğini ifade ederek, ''Bu işe artık bir çözüm bulunsun'' diye konuştu.

Suriye'den gelen mermiyle kız çocuğu yaralandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, küçük bir kız çocuğu, Suriye tarafından seken mermiyle yaralandı.

Suriye'nin Rasulayn kentinde Özel Suriye Ordusu (ÖSO) ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askerleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında seken kurşunlardan biri Ceylanpınar'da yaşayan 10 yaşındaki Mizgin Yılmaz'ı bacağından yaraladı. Ailesi tarafından hemen Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mizgin Yılmaz tedavi edilerek taburcu oldu. Tedavi sonrasında konuşan 10 yaşındaki Yılmaz, 'Evde mutfağa doğru gidiyordum, birden ayağımda bir acı hissettim. Bir baktım ki ayağım kanıyor hemen anneme koştum. Beni hemen hastaneye götürdüler. Tedavim yapıldıktan sonra eve geldim. Bir an önce artık bu savaşın bitmesini istiyorum' dedi. 

AA/İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi 11:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?