3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ş.urfa: HES'te çalışmalar devam ediyor

Yıllık 124 milyon kilowatt saat enerji üretmesi planlanan Şanlıurfa HES’in elektromekanik montaj işleri; Şanlıurfa Elektromekanik iş ortaklığı olan ALSTOM Switzerland Limited, İtalyan şirketinden VA TECH Hydro, inşaat işleri ise; Yüksel Ciltug ortaklığı, Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar HES Daire Başkanlığı kontrolünde sürdürülüyor.

Elektromekanik montaj çalışmalarının devam etmekte olan Şanlıurfa HES’te, 98 ton ağırlığındaki 2. Rotor Ünitesi, düzenlenen törenle Stator içerisine indirildi.

2 ünitelik tesiste jeneratör montaj çalışmalarının en hassas dönemi olan Rotor montajları, bugün başarı ile tamamlandı. Yıl sonunda montaj çalışmalarının tamamlanacağı Balaban HES’de önümüzdeki sulama sezonuna kadar test çalışması yapılacağı ve 2005 yılında ise tam kapasite üretime geçileceği bildirildi.

Şanlıurfa HES’in tamamlanması halinde yıllık 124 milyon kilowatt saat enerji üreteceği ve ülke ekonomisine yıllık 6 milyon dolar gelir sağlanacağını belirten DSİ 15. Bölge Müdürü Murat Tezcan, tesiste, Aralık ayında deneme üretimi yapılacağını kaydetti. Şanlıurfa HES’te sadece Harran Ovası’na su verildiği zamanlarda elektrik üretimi gerçekleştirileceğini ifade eden Tezcan, 2005 yılında üretimin tamamen başlayacağını bildirdi.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 15:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?