3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ş.urfa: Kaçak sigara operasyonu

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerinin yaptığı takip sonucu Hayati Harran Mahallesi 27. Sokak 12 Nolu evin alt katında bulunan depoya operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 bin 870 paket yurda kaçak yollarla sokulmuş yabancı menşeli sigara ile 19 bin 10 paket sahte tekel bandrollü sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak A.G. gözaltına alındı.

Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda ise 30 bin 50 paket sahte tekel bandrollü ve kaçak yollarla yurda sokulan yabancı menşeli sigara ele geçirilirken N.B. ve K.G. gözaltına alındı. Her iki operasyonda ele geçirilen sigraların maddi değerinin 100 milyar olduğu bildirildi.

Operasyonlar sonrasında açıklama yapan Emniyet yetkilileri vatandaşları sahte ve yabancı sigaralara karşı uyararak, "Yabancı menşeli ve sahte tekel bandrollü sigaraların insan sağlığını ciddi bir şekilde etkilediği göz önünde bulundurularak vatandaşlarımız seyyar satıcılardan ve tekel yetki belgesi olmayan iş yerlerinden tekel bandrollü ve yabancı menşeli sigara almamalı" dedi.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 14:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?