2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Ş.urfa Belediyesi gıda bankası kurdu

Şanlıurfa’da fakir vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla belediye tarafından ’Şanlıurfa Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği ve Gıda Bankası’ kuruldu. Karakoyun İş Merkezi’nin giriş katında açılan Gıda Bankası’nda raflar takıldı. Gıda Bankası’ndaki çalışmaları kontrol ederek Sorumlu Müdür Hakkı Murat’tan bilgi alan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şanlıurfa’da fakir vatandaşların aç yatmamalarını önlemek için bu gıda bankasını açtık. Burada zenginlerden, hayırsever vatandaşlardan alacağımız yardımları hak sahibi olan fakir vatandaşlara dağıtacağız" diye konuştu.

Türkiye’nin bir çok kentinde kurulan gıda bankalarının amacına ulaştığını kaydeden Fakıbaba, "Eğer bizde bu konuda başarılı olabilirsek Şanlıurfa’mız aç vatandaşı olmayan bir şehir olacaktır" dedi.

İşadamlarına da seslenen Fakıbaba, "Hayır yapmak istiyorsanız, zekatınızı veya sadakanızı bu bankaya verebilirsiniz. Yapacağınız yardımlar karşılığında sizlere vereceğimiz makbuzlarla vergiden de muaf olma hakkı kazanacaksınız" şeklinde konuştu.
Başkan Fakıbaba, fakirlere yönelik kurulan gıda bankasının yanı sıra Şanlıurfa’da Ramazan ayı boyunca hizmet verecek iki iftar çadırı da kuracaklarını belirterek, Ramazan ayı boyunca 200’er kişiden oluşan bu iftar çadırlarında vatandaşların oruçlarını açabileceğini söyledi.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 14:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayfer akan IP: 81.214.203.xxx Tarih : 6.06.2006 16:33:17
sizleri tebrik ediyorum urfa böyle bi başkan bulduğu için çok şanslı