2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Ş.Urfa Devlet Hastanesi 12 yıl sonra hizmete girdi

Şanlıurfa'da 1992 yılında temeli atılan ve ödeneksizlikler yüzünden 12 yıl sonra hizmete girebilen 500 yataklı Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Kadir Özbey, "Doğunun en büyük ve modern hastanesi Şanlıurfa'da açıldı" dedi.
Eski binadan taşınma işlemlerinin büyük ölçüde tamamlandığı hastanede, yataklı hasta ve poliklinik hizmetlerine başlandı. 65 uzman, 23 pratisyen doktor, 110 hemşire ve 100 personelin hizmet vereceği hastanede modern cihazlar bulunuyor.
Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde personel parmak izi ile takip edilecek. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Devlet Hastanesi Baş Hekimi Kadir Özbey, "Yeni hastanemiz teknolojinin son nimetleri ile donatılmış bir durumda. Avrupa ülkelerindeki hastanelerde ne varsa bizim hastanemizde de mevcut. Tam otomasyonlu olan hastanemizde personel takibi parmak izi usulüyle yapılacak. Hastaların rahatı için hastalar telefonla istediği doktor ve saatte muayene olacak. Hastanemizin birçok bölümünde kamera sistemi bulunmakta. Önümüzdeki haftalar içerisinde internet hizmetine girmemizle birlikte yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan hasta yakınları hastalarını internetten kontrol edebilecek" diye konuştu.
Özbey, diyaliz ünitesinin Türkiye'deki en iyi diyaliz merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de bulunan diyaliz merkezlerinden birisi olacak durumda bir diyaliz merkezimiz bulunmakta. 25 yataklı merkezimiz en iyi şekilde hizmet verecek. İlerleyen günlerde diyaliz hastaları için bir araç temin ederek tedavilerini evlerinden aldırarak yaptırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu
Op. Dr. Kadir Özbey, hastaların rahatı için hosteslerin eşlik edeceğini kaydederek, "Okuma yazma bilmeyen ve yaşlı kişilere, görevlendirdiğimiz hosteslerimiz kayıt işlemi bitene kadar yardımcı olacak, işlemlerini takip edecek ve uğurlayacak" dedi. Özbey, "Dahiliye branşlarında yatak hizmetleri başladı. Cerrahi hizmeti Çarşamba gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Gaz bağlantılarında bir iki sorun var bunlar giderildikten sonra acil ve cerrahi hizmetler başlayacak. Bina diğer illerden farklı olarak, modern bir ünitel projeyle ortaya konuldu. Gerçek bir hastane projesi, ek binalarla bağlantı olayı yok. Anadolu'nun en iyi hastanesi. Teknolojinin sağladığı tüm kolaylıkları hastanemiz hayata geçirdi. Sıra yönetim sistemi, hasta kabul olayları tamamen telefonla ve elektronik olacak. Hastanın istediği doktoru seçme ve istediği zaman tedavi olma hakkı olacak. Labaratuvarda en üst seviyedeyiz ve iddialıyız. Check-up hizmetleri de yapabileceğiz" açıklamasını yaptı.
BARIŞ YALÇINKAYA -Ş.URFA (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mart 2004 Pazartesi 20:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?