5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ş.Urfa film ve dizilerin yeni ev sahibi

Tarihi dokusuyla sinema ve televizyon dizilerinin çekim mekanı olarak yapımcı ve yönetmenlerin tercih ettiği Şanlıurfa'da yeni bir sinema filminin çekimi yapılıyor.

Şanlıurfa'da "Büyük Oyun" filminin çekimleri Harran ilçesinde devam ediyor. 1950'li yıllardan beri sinema filmlerinin çekim mekanı olarak tercih edilen Şanlıurfa, bu özelliğini günümüzde de sürdürüyor. Hüseyin Peyda, İbrahim Tatlıses, Yılmaz Güney, Orhan Gencebay, Tarık Akan, Fatma Girik, Özcan Deniz gibi Türk sinemasına damgasını vuran ünlülerin başrolünü paylaştığı bir çok filimin çekildiği Şanlıurfa'da, sinema filmlerinde olduğu gibi televizyon dizileri içinde çekim mekanı olarak tercih ediliyor.

Daha önceleri çok sayıda dizi çekiminin yapıldığı Şanlıurfa’da bu kez de, "Büyük Oyun" filminin çekimleri tarihi Harran kentinde yapılıyor. Yönetmenliğini Atıl İnaç, yapımcılığını Ayfer Özgürel, Avni Özgürel, senaristliğini Avni Özgürel, Atıl İnaç'ın yaptığı "Büyük Oyun" filminde, Suzan Genç, Adana Altınkoza ödülünü alan Selen Uçer, Serkan Genç, Serdal Genç, Rana Cabbar, Erol Babaoğlu'nun yanı sıra bir çok oyuncu yer alıyor.

Çekimleri Şanlıurfa merkez ile tarihi Harran ilçesinde süren filmin 4 ay sonra gösterime gireceği bildirildi. Filmin yönetmeni Atıl İnaç, "Burada bulunduğumuz süre içersinde gördüğümüz yakın ilgi bizleri sevindirdi. Misafirperver olan Şanlıurfalılara ve ilin yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa'da hiçbir sıkıntı yaşayamayacağımıza inanıyoruz. Çünkü burada bizlere son derece yakın ilgi gösteriliyor. Çok iyi bir film çekiyoruz, bu film yayına girdiği zaman ilgi göreceği gibi Şanlıurfa'nın da tanıtımına katkı sağlamış olacaktır" dedi.

Bu arada, Şanlıurfa'da geçen yıl "Yaralı Yürek" dizisinin çekimleri sırasında dizi seti bir grup tarafından basılmış ve olay Türkiye gündemine kadar taşınmıştı. Dizinin Şanlıurfa'nın imajını kötü şekilde etkilediğini kaydeden yetkililer, olaya tepki göstermiş, dizinin çekimlerine ara verilerek Nevşehir'de devam edilmişti. Aradan geçen süre içerisinde Yaralı Yürek dizisinin izleri siliniyor ve Şanlıurfa tekrar sinema ve televizyon dizilerinin mekanı haline geliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?