3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ş.urfa'da Çocuk Felci Aşı Kmpanyası başladı

Çocuk Felci Aşı Kampanyası’nın 2. bölümü Merkez Sağlık Ocağı’nda düzenlenen törenle başladı. Vali Şemsettin Uzun, Sağlık Müdürü Nevzat Yetkin, sağlık çalışanları ve vatandaşların katıldığı törende çocuk felci aşısının önemi anlatıldı. Sağlık Müdürü Nevzat Yetkin, ilk tur aşılamada 101 bin çocuğun aşılandığını, bu turda ise 128 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Çocuk felcine karşı gerçekleştirilecek kampanyada bu dönem bir de denetleme ekibi oluşturduklarını ifade eden Yetkin, "İl genelinde 40 hekimden oluşan bir denetim ekibi kurulmuştur. Denetim ekipleri aşılama çalışması yapılan yerlere bir gün sonra giderek çocukların aşı olup olmadıklarını kontrol edecekler. Aşısız çocuklara kendileri aşılarını yapacaklar" dedi.

Kampanyanın ikinci turunu ilk aşıyı yaparak başlatan Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, ailelere seslenerek çocuklarını mutlaka aşılatmalarını istedi. Uzun, çocukların gelecekte felç hastalığına yakalanmaması için bu aşıyı mutlaka yaptırmak gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarınızın aşısını sakın ihmal etmeyin" diye uyardı.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 21:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?