3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ş.Urfa'da Hemşireler Günü'nde hemşirelerden çalışma şartlarına isyan

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi önünde bir basın açıklaması yaparak hemşirelerin gününü kutladı.

KESK’e bağlı SES üyeleri Tıp Fakültesi Acil Servis önünde toplandılar. SES Örgütlenme Sekreteri Aynur Özak tarafından yapılan açıklamada Hemşireler Günü kutlandı. Emek verdikleri alanlarda uzmanlaşmalarını içeren bir tanımlamanın yasalarda yer almadığını belirten Aynur Özak, "Bu yüzden sürekli angarya işlerde çalıştırılmaktayız. Çalışan sayısının yetersizliğinden iş yükümüz artmaktadır. Doğum izinlerinin azlığı en çok bizleri etkilemektedir" dedi.

Özak açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yasalarda çalışanların kreş ve servis hakkı olmasına rağmen bu hak bizlere tanınmamaktadır. Fazla mesai yaptığımız halde nöbet ücretleri zamanında ödenmemektedir. Hükümetin uyguladığı sağlık politikaları ve son süreçte uygulamaya koymak istediği ’Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ yaşam koşullarımızı giderek daha kötüleştirmektedir. Verdiğimiz hizmet paralı hale getirilmektedir. Sözleşmeli personel uygulamasıyla ücret adaletsizliği giderek derinleşmekte ve iş güvencesi ortadan kalkmaktadır." Yapılan basın açıklaması sonrası SES üyeleri hemşirelere karanfil dağıttı.

ŞANLIURFA-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?