3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ş.Urfa'da Jandarmadan ağaçlandırma seferberliği

Jandarma Genel Komutanlığı'nın yurt genelinde başlattığı ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Atatürk Baraj Gölü'nün kıyısına 7 bin fidan dikti.
Dünyanın en büyük barajlarından birisi olan Atatürk Baraj Gölü'nde ağaç dikimi sebebiyle tören düzenlendi. Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde bulunan baraj gölü kıyısında gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Valisi Şükrü Kocatepe, Adıyaman Valisi Halil Işık, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tören öncesi hoparlörden yayılan müzik eşliğinde ellerinde kazma-küreklerle halay çeken öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.
İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın ağaçlandırmayla ilgili ülke çapında kampanya başlattığını, vatandaşların buna büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

ŞANLIURFA ORMAN FAKİRİ
Jandarma Genel Komutanlığı'nın başlattığı ağaçlandırma çalışmalarının en anlamlısının Şanlıurfa'da gerçekleştirildiğini belirten Vali Şükrü Kocatepe, şehrin orman varlığı bakımından çok fakir olduğunu ifade etti. 18 bin 500 kilometre alana sahip olan Şanlıurfa'da ormanlık alanın yüzde bir bile olmadığını vurgulayan Vali Şükrü Kocatepe, "Şanlıurfa'nın daha çok ağaçlandırmaya ihtiyacı var" dedi.
Törende daha sonra ilk ağacı Şanlıurfa Valisi Şükrü Kocatepe ve Adıyaman Valisi Halil Işık beraber dikerken, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdal Sarızeybek ve törene katılanlar da baraj kıyısına fidan dikti.
Adıyaman Valisi Halil Işık, Atatürk Barajı'nda ülke adına Adıyaman ile Urfa'nın el sıkıştığını söylerken, Şanlıurfa Valisi Şükrü Kocatepe, "Atatürk Barajı ülkemizin gurur kaynağı olduğu kadar, Urfa, Adıyaman kardeşliğinin dostluğunun da bir simgesi. Biz iki vali olarak bu dostluluğu ağaç dikerek pekiştirdik" diye konuştu.
Atatürk Baraj Gölünde gün boyu süren çalışmalarda bölgeye 7 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Göl kıyısına ağaç dikenler, baraj gölünden su taşıyarak fidanların ilk sularını da verdiler.
ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 21:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?